Fribona
Al meer dan 60 jaar zorgen wij ervoor dat jouw diepvrieswensen vakkundig vervuld worden.
Fribona is een rasecht familiebedrijf. Marijke en Patricia Adriaens hebben het levenswerk van hun vader verder uitgebouwd voor de 3e generatie, die momenteel klaargestoomd wordt om de fakkel over te nemen.
1960
Opgericht in 1960 door Omer Adriaens op de Vrijdagmarkt in Brugge, leveringen aan huis bij particulieren.
Etymologie: FRI-BONA: frigus (koud) en bonus (goed): we leveren enkel goede en koude producten.
1966
In 1966 is Fribona verhuisd naar Oostkamp langs de E40.
Vanaf de jaren ’70 bevoorraden we ook systematisch de foodservicemarkt.
1999
Sinds 1999 doet Fribona zelf geen home-service meer, maar richt zich naar grootkeukens!
2004
Productie van meer convenience-producten. Met de baklijn zet men de eerste grote stap naar de toekomst!
2007
Fribona behaalt als eerste Belgisch diepvriesbedrijf het kwaliteitscertificaat ISO 22000!
2017
Lancering Ready Chef
2023
Fribona in een nieuw jasje! De nieuwe generatie, Laurens en Thomas worden klaargestoomd voor de toekomst.
1966
In 1966 is Fribona verhuisd naar Oostkamp langs de E40.
Vanaf de jaren ’70 bevoorraden we ook systematisch de foodservicemarkt.
2004
Productie van meer convenience-producten. Met de baklijn zet men de eerste grote stap naar de toekomst!
2017
Lancering Ready Chef
1960
Opgericht in 1960 door Omer Adriaens op de Vrijdagmarkt in Brugge, leveringen aan huis bij particulieren.
Etymologie: FRI-BONA: frigus (koud) en bonus (goed): we leveren enkel goede en koude producten.
1999
Sinds 1999 doet Fribona zelf geen home-service meer, maar richt zich naar grootkeukens!
2007
Fribona behaalt als eerste Belgisch diepvriesbedrijf het kwaliteitscertificaat ISO 22000!
2023
Fribona in een nieuw jasje! De nieuwe generatie, Laurens en Thomas worden klaargestoomd voor de toekomst.